Mees Douglas Art

Mees Douglas Wisseltrofee

Mees Douglas Wisseltrofee

De winnaar van het jaarlijks te houden Groot Heusdens Dictee komt in het bezit van de “Mees Douglas Wisseltrofee”. Deze trofee is gemaakt en geschonken door de Heusdense kunstenares Mees Douglas.

Een interview

Deze trofee, die in brons is gegoten, verwijst symbolisch met een veer, eerder een pluim, naar de taalvaardigheid van de winnaar. De pluim, mondt uit in twee kroontjespennen. Samen vormen deze pennen de letter “V”. 

Mees Douglas: Met de letter V doel ik op de Victorie van de winnaar. Deze letter verwijst ook naar de Verbondenheid van de dorpen en de kernen van de gemeente Heusden. Toen mij gevraagd werd om deze trofee te maken heb ik geen moment geaarzeld. Ik denk dat het Groot Heusdens Dictee een bijdrage levert aan het bevorderen van de cohesie tussen de inwoners van de gehele gemeente Heusden. Mijn verbondenheid met taal is groot. Dit komt mede tot uiting in het feit dat ik aan de Universiteit van Amsterdam Nederlands heb gestudeerd.” Voordat de trofee in brons werd gegoten is deze eerst door haar in klei gemaakt. Hiervan is een mal gemaakt. Na het gieten is de trofee gepolijst en verder afgewerkt.

Tekst: Brandarispers

afbeelding-16-(-Bokaal)